28 септембар 2010

10m² Interesantan internacionalni studentski konkurs

Koliko nam je prostora stvarno potrebno? U eri predimenzionisanih kuća i nepredvidivog tržišta nekretnina, teško je proceniti mogućnosti i time otvaramo temu inovacije u sferi stvarnih potreba i mogućnosti.
102 je dizajn konkurs koji traži odgovor za širu javnu svest o rešenjima koja nude male, "zelena" i dostupna rešenja koja se mogu izgraditi, a da nije potrebna zakonska građevinska dozvola.
Ovde je izazov osmisliti nešto sasvim novo, sveže što se može prikazati kako se može uzeti više od života sa "manje"  tako što je minimalan novac potreban da se uloži u izgradnju sopstvenog stambenog objekta. 
Ponuđena rešenja se mogu primeniti u svim delovima planete naše jedine, gde postoji potreba za rešavanjem stambenog problema.


Link ka konkursu 10² sajt na kome se može videti kako su ljudi rešili stambeno pitanje u deset metara kvadratnih s tim da im nije bila potrebna dozvola da grade kad je objekat ispod minimuma.




Hotel u Austriji / Link ka dasparkhotel

16 септембар 2010

Konkurs za maskotu Olimpijskog Saveza Srbije

Više o tome na sajtu

Novi konkurs | IDEJNO URBANISTIČKO-ARHITEKTONSKO REŠENjE UREĐENjA CENTRALNE ZONE VRANjA

Predmet konkursa je izrada urbanističko-arhitektonskog rešenja Parternog uređenja centralne pešačke zone glavne ulice (od raskrsnice sa Beogradskom ulicom i Ul. Ivana Milutinovića sa jugžne strane, do raskrsnice sa Ul. Cara Dušana i Ul. Narodnog Heroja sa severne strane), i Poslovno-uslužni centar (oivičen ulicama K. S. Prvovenčanog, Kneza Miloša i Partizanske). Po zadatku konkurs je urbanističko-arhitektonski.
Pravo učešća na konkursu imaju sva fizička i pravna lica stručna za ovu vrstu posla.
Konkurs počinje da teče danom objavljivanja u dnevnoj štampi, a završava se predajom radova 15.12.2010. godine.



K O N K U R S ZA IDEJNO URBANISTIČKO-ARHITEKTONSKO REŠENjE UREĐENjA CENTRALNE ZONE VRANjA

Novi konkurs | Centar ta promociju nauke u Bloku 39

Raspisan je međunarodni arhitektonski konkurs za idejno rešenje centra za promociju nauke u Srbiji posle skoro 30 godina.


više na sajtu: Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj

Centar za promociju nauke | blok39