14 фебруар 2011

Nagrađen rad: Room for London 2012


"The one room boat-like hotel, inspired by the steamship 'Roi de Belges' sailed by Joseph Conrad up the Congo in 1871, will be installed on the roof of the Queen  Elizabeth Hall throughout 2012." DKA



London 2012 festival, koji se smatra jednim od najplodnijih događaja naredne godine, takođe će poslužiti kao platforma za privremen apartman na vrhu Queen Elizabeth Hall-a, kao "Soba za London". Ova neverovatna nova arhitektura je dizajnirana da obezbedi gledaocima i stanarima osećaj da su na brodu. Koncept je dizajniran i razvijen od strane Londonskog studija Dejvida Kon arhitekata i umetnice Fione Baner. Projekat je pokrenut od strane Living Architecture  i  Artangel, organizacije gde su učesnici morali da doprinesu sa inovativnim konceptima, koji će omogućiti putnicima da provedu noć u "Sobi za London", kao deo London 2012 festivala  .


Putnici će sada moći da rezervišu boravak u "Sobi za London" od 8. Septembra 2011. godine pa nadalje. Kada posetioci registruju boravak u sobi, sama soba će podići nautičku zastavu, signalizaciju zauzetosti prostora. Ovaj čudesni koncept ne samo da je sasvim inovativan, već će takođe ponuditi gostima i veliki panoramski pogled na London od Big Bena do katedrale Svetog Pavla. Osim toga, "Soba za London" će se koristiti i kao platforma za umetničke zajednice, gde će gostujući umetnici, pisci i komentatori kulture  biti pozvani na poseban boravak na lokaciji i biće podstaknuti da uhvati duh mesta u spisima, crtežima ili nekim drugim medijima.


izvor: Living Architecture
veze David Kohn Architects | Fiona Banner

Нема коментара:

Постави коментар